torstai 23. helmikuuta 2012

Parin päivän kuvasaldoa..Jospa taas vaihteeksi laittaisi tänne lähinnä pelkästään kuvia. Kuvat + lyhyet videopalat ovat eiliseltä ja tältä päivältä. Aiheita on kolme: eilinen retkipäivä, tämän aamupäivän kierros Jerusalemiin erään suomituristin + hänen kahden poikansa kanssa, sekä iltapäivällä kokkimme Dawn'in lähtijäiset.

Eilen teimme ryhmän kanssa ensimmäisen retken. Oppaana mukana oli yliopiston tohtori Rafi Kassimov. Hän opettaa ryhmällemme Raamatun historiaa ja geografiaa. Loistotyyppi! Syntynyt aikanaan Bakussa, Kaspianmeren rannalla, nykyisessä Azerbajdzanissa. Ensimmäinen retkipäivämme kierteli raamattu-historiallisesti merkittävillä paikoilla Jerusalemia ympäröivillä vuorilla. Itselleni oli myös mukava yllätys huomata ymmärtävänsä käytännössä kaiken, mitä hän ranskaksi kertoi. Sillä myös itse pidän noita juttuja tosi mielenkiintoisina.

Ramat Rachelin kibbutsin hotellin pihalla. Aivan lähistöllä merkittäviä argeoligisia löytöjä Jeremian ajoilta 600 -luvulta eKr. Paikka on aivan Jerusalemin eteläosassa, muutaman km päässä Beetlehemistä.


Sama paikka. Lähes 10 m korkea 'demonstraatio' paikalla olleen palatsin mittasuhteista.

RafiTässä linkki videoon jossa Rafi opastaa taustalla Jerusalemin kaupunki.Taiteilija Ran Morin'in tekemä "Oliivipylväät" -taideteos. 15m korkeiden pylväiden päässä kasvaa kolme oliivipuuta! Myös Ramat Rachelin läheisyydessä. 
Tässä video samalle paikalle.

Kuva etelä-kaakosta Vanhaan Kaupunkiin päin.

Linkki videoon Jerusalemin itäpuolelta. Öjymäen itäpuolelta ts. Kuolleen Meren puolelta.

Sitten tänään aamupäivällä siis lähdin kaveriksi eräälle Suomesta tulleelle (tulevalle) remppamiehelle. Hänen on tarkoitus myöhemmin tänä vuonna asentaa Mevasseretin Raamattukotiin ilmalämpöpumput. Nyt hän tuli kahden poikansa kanssa hiihtolomaviikoksi tutustumaan ensimmäistä kertaa Israeliin. Käytyämme Puutarhahaudalla menimme Damaskosportista sisään Vanhaan Kaupunkiin. Basaarikadulla näimme kauniita vaatemannekiineja, heh. Pysyivät kiltisti rivissä, narut kaulassa...Sitten tulimme Länsimuurin eteen aukiolle, jossa olikin poikkeuksellisen paljon väkeä. Aluksi luulin että sotilailla oli joku paraati tai vähintään sulkeiset. Mutta ehkä se oli vain jotain kunniamerkkien jakoa ja yhteisvalokuvia. Armeijarivistöt, heidän omaiset ja turistit sikinsokin keskenään...


Ja tässä filminpätkä tilanteesta.

Lisäksi Muurin edessä oli useita juhlivia, tanssivia ja laulavia seurueita. Monella pojalla oli tänään Bar Mitsva -juhla.


Ja vielä video laulavista juhlijoista.

Haettuani opiskelijat yliopistolta ja syötyämme lounaan tulivat Halvor, Mirja ja Inkeri juhlistamaan suuremmoisen kokkimme Dawn'in lähtöä. Huomenna perjantaina hän palaa Englantiin. Dawn oli tehnyt meille erityisherkut, kalkkunaa ym. ja leiponut kakun jälkiruuaksi. Me pistettiin paremmaksi ja Inkeri leipoi kaksi täytekakkua lisäksi! Semmoiset oli kuulkaa herkut pöydässä että sanoinkin Dawn'ille että lähtisi (ja tulisi) useamminkin!Että tämmöistä aherrusta täällä...

2 kommenttia:

  1. Mahtava maisema "Etelä-kaakosta Vanhaan Kaupunkiin päin". Kohta näkee oikeasti tuon kaiken! Video "Oliivipylväästä" on hyvä, valtava, kun vrt pelkkään valokuvaan. Raamattukodin valokuvien tunnelma tuntuu katsojasta lämpimältä.

    VastaaPoista
  2. Ja on sitten kunnon kakkuotinkin (lue: lapio sananmukaisesti!). Kiitos kuvista!

    VastaaPoista