sunnuntai 1. tammikuuta 2012

"Ovedin sabich on universumin parasta"

Viime keväänä Israelissa käydessäni vietin muutaman päivän vanhan ystäväni Danin luona. Hän asuu lähellä Netaniaa, muutama kymmenen kilometriä Tel Avivista pohjoiseen. Hän vei minut eräänä iltana Tel Aviviin, eräälle sen sivukujalle, "grillikioskiin", jonka ties kaikki Israelissa tietää. Sitä pitää Oved ja kioskin erikoisuus, tai itseasiassa ainoa tuote, on sabich. Se on irakilaista alkuperää oleva ruoka, pitaleipä joka on (kirjaimellisesti) ahdettu täyteen erilaisia kasvistuotteita, kanamunaa, munakoisoa, avocadoa ja ties mitä.... Ja se on SAIRAAN HYVÄÄ!! Yksi paikan hauska erikoisuus on, että ihmiset ympäri maailmaa lähettävät hänelle valokuvia, joissa he mainostavat miten "Ovedin sabich'it ovat universumin parhaita", myös siellä missä he itse asuvat. Ovedilla on näitä kuvia kioskinsa seinät täynnä.

Niinpä ajattelin pistää korteni kekoon ja väsäsin tekstin "Myös Turussa, Suomessa, Ovedin sabich'it ovat universumin parasta ruokaa". Seuraavan kerran siellä poiketessani vien kuvan hänelle.

Tässä lisäksi pari kuvaa viime huhtikuun Tel Avivissa käynniltäni. Kyseisen paikan edessä on AINA (yötäpäivää) vähintään 5 metrin jono. Eikä ihme, sillä Ovedin sabich'it oli todella herkullisia ja maukkaita!

Tässä vielä linkki englanninkieliseen YouTube videopätkään paikan päällä.

Hyvää vuodenjatkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti