tiistai 17. tammikuuta 2012

Ensipäivien kuvia..

    

Vajaa viikko on oltu maisemissa ja muutamassa paikassa on jo käyty. Lähinnä tosin hyötytarkoituksessa eli työajossa. Eli lentokentällä hakemassa tai viemässä jotakuta, Jerusalemin "K-raudassa" tai paikallisissa sähköliikkeissä, ruokakaupoissa, haettu ja viety ihmisiä sinne sun tänne. Tällä hetkellähän täällä oleva väki on lähes pelkästään Suomesta tulleita vapaaehtoisia remonttimiehiä, jotka peruskorjaavat ns. Vanhaa Raamattukotia Mevasseretissa. Se siis sijaitsee n. 5 km Jerusalemista Tel Aviviin päin. Ns. Uusi Raamattukoti on se hirsinen rakennus Jad Hashmonan rinteellä, toiset 5 km lisää Tel Aviviin päin. Siellä pidän itse majaa ja sinne tulevat opiskelijat noin viikon kuluuttua. Siihen asti nämä remppamiehet touhuavat sen Vanhan Raamattukodin kimpussa ja itsekin olen ollut siellä heidän  apunaan.

Perjantaina illalla, jolloin sapatti alkaa (n. klo 18 kestäen lauantai-iltaan n. klo 18) vietimme maan tavan mukaan yhteisen sapattiaterian. Sen erityinen ilon aihe oli edellisenä päivänä selvinnyt afrikkalaisten opiskelijoiden viisumiongelma. Eli niiden joita varten tänne tulin pikkubussia ajamaan. Se ongelma muuten oli aika iso eikä Sisäministeriö olisi millään halunnut päästää heitä maahan. Epäili kuulemma heidän opiskelun varjolla vain jäävän maahan laittomiksi siirtolaisiksi. Kovan työn ja arvovaltaisten suosittelijoiden ansiosta he lopulta antoivat periksi.


Remonttimiehiä ym. vapaaehtoisia sapattiaterialla
Vanhan Raamattukodin remonttirojun keskelle
raivatun pöydän äärellä
Halvor ja Mirja Ronning


Seuraavana päivänä eli sapattina lähdin kuljettamaan tätä vapaaehtoisporukkaa Kuolleelle Merelle. Kävimme mineraalikylvyissä, kuumissa lähteissä, mutakylvyissä sekä kellumassa itse meressä Ein Gedin Spassa ja sen jälkeen ajelimme etelämmäs aina Masadalle asti. Kuollut Merihän on n. 400 m merenpinnan alapuolella ja on maapallon syvin kohta. Siis mantereella oleva, merenpohjat poislukien.
                                                 

                 
       
Ein Gedi Span parkkipaikalla                                                        

                                                              
Taustalla Kuollut Meri ja vuoret Jordanian puolella
     
                                                   Tässä vielä muutama kuva meneillään olevasta remontista:                            


               

Tänään maanantai-iltana käytiin muutaman heistä kanssa illalla Jerusalemin keskustassa. Syötiin hyvät kebabit ja juotiin kahvit ja käveltiin kävelykadulla ja Jaffakatua Vanhan Kaupungin muureille asti. Oli muuten aika viileä ilta..                                                            

2 kommenttia:

  1. Aika mielenkiintoista! Sulla on lähtenyt siellä homma mukavasti käyntiin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarinasta! Taidatpa olla juuri oikea henkilö oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

    VastaaPoista