Eilen maanantaina tulivat viimeiset neljä opiskelijaa Israeliin. Lentokentällä oli pientä viivytystä, kone oli myöhässä sekä yhtä kaveria kuulusteltiin toista tuntia. Lisäksi yksi matkalaukku jäi ilmestymättä hihnalle. Itse asiassa vielä yksi opiskelija on saapumatta, mutta hän tulee tarkoituksella vasta 1. helmikuuta. Nyt alussa on opiskelijoilla kolmen viikon kurssi nykyhepreaa ja tämä yksi osaa sitä jo sen verran että hän voi tulla vähän myöhemmin.
Tänään tiistaina lähdimme kaikkien seitsemän opiskelijan sekä yhden Raamattukodin vastaavan, Brianin, kanssa ilmoittautumaan ja tutustumaan Jerusalemin Heprealaiseen Yliopistoon. Tämä Raamatunkääntäjien Kotihan on virallisesti osa heidän opetusohjelmaansa. Siellä he saivat opiskelijakorttinsa sekä kävelimme ympäri aluetta, campusta, tutustuen siihen. Eikä se varmasti yhdellä kävelyllä vielä selväksi tullutkaan!
Jerusalemin Heprealaiseen Yliopistoon kuuluu neljä campusta. Tämä vanhin sijaitsee Scopusvuorella, kaupungin itälaidalla, aivan Öljymäen vieressä. Se on perustettu v. 1925 ja sen ensimmäiseen johtokuntaan kuuluivat mm. sellaiset henkilöt kuin Albert Einstein ja Sigmund Freud. Itsenäisyyssodassa 1948 alue jäi Jordanialle jääneen alueen saartamaksi ja siksi 50-luvulla Israel rakensi uuden campuksen Givat Ramiin, kaupungin länsiosaan. Kuudenpäivän sodasta lähtien 1967 alue ei enää ole eristyksissä ja onkin suurin näistä neljästä yliopistoalueesta. Nykyisin Jerusalemin Heprealaisessa Yliopistossa opiskelee yhteensä 25 000 opiskelijaa. Kolmen viikon kuluttua, kun tämä juuri tänään täällä Hirsikodin majapaikassa alkanut nykyheprean kurssi on suoritettu, alkavat kuljetettavani käymään päivittäin täällä Scopusvuoren yliopistolla. Yliopistoalueen kierroksen jälkeen ajelimme Öljymäelle sille kaikkein tutuimmalle mutta myös hienoimmalle näköalapaikalle. Monille näistä opiskelijoista se oli lumoava hetki. Useimmat heistä ei ole koskaan käynyt kotimaansa ulkopuolella tai korkeintaan naapurimaissa. Nyt heillä oli silmiensä edessä se maa ja se kaupunki, josta juuri se Kirja kertoo mitä he ovat omalle kielelleen kääntämässä!
Tässä päivän kuvasto:
|
Yksi Scopusvuoren yliopiston osastoista,
se jossa raamatunkääntäjät opiskelevat |
|
Yliopiston torni. Kaikkialle
Jerusalemissa näkyvä maamerki |
|
Ilmoittautumiskaavakkeiden täyttämistä.. |
|
Samba |
|
Opiskelijat + kaksi yliopiston ryhmää avustavaa sihteeriä,
Rothberg International School'in presidentti + autokuski |
|
Yliopiston (laaja!) piha-alue on todella upea. |
|
Öljymäellä |
PS: Kauheesti koitin nähdä vaivaa, mutta ei aavistustakaan miksi kuvat koko ajan meni noin omituiseen järjestykseen....
Mukavaa lukea seikkailuistasi. Tässä pääsee mukavasti Israelin matkalle.
VastaaPoistaT: SS
Olipa jälleen mielenkiintoista tietoa! Että Einstein ja Freud...Eihän kuvien järjestyksesä (kai?) mitään vikaa ollut? Jos et olisi tuota vaivannäköä maininnut, niin mitään emme olisi osanneet "epäillä". Älä suotta näe "turhaa vaivaa". Blogiasi on tosi kiva lukea, kiitos!
VastaaPoistaterv. Arja
Minä myös herkeämättömällä mielenkiinnolla seuraan reissuasi. Melkein kuin itse olisin siellä... :)
VastaaPoistaSiunausta ja varjelua sinulle ja kaikille siellä oleville.
Terkuin Anja
Oi, hienoa, lisää Israel-tietoutta näin mukavalla tavalla. En minäkään huomannut kuvien järjestyksessä mitään kummallisuutta. Tuo yksi kuvista oli liikuttava, opiskeija-Sambasta.
VastaaPoistaT. Pakkasen purema ja viiman viemä Daria
No siis kyllä noi kuvat muuten ovat aikajärjestyksessä ja peräkkäin, mutta en saa niitä millään järjestymään siististi ja nätin näköisesti vierekkäin ja allekkain. Mä kun oon niin esteettinen perfektionisti...
VastaaPoistaSamba Coulibaly Senegalista... juttelin hänen kanssaan vähän pidempään yksi ilta. Hänen tarinansa on kyllä vaikuttava. Pitäisipä ehkä joku kerta tehdä ihan yksi blogitarina yksin hänestä. Ja miksei muistakin. Nää on toidella mahtavia tyyppejä, vaatimattomista oloista ja tosissaan asialleen omistautuneita. Oma länsimainen 'pullasorsa' -elämänasenne alkaa tosissaan hävettämään kun näitä kuuntelee.